Introductietraining

Met deze introductie training heb je de basiskennis van Ayurveda in the pocket! Je kunt nu al de dosha en kwaliteiten zien in de mensen om je heen. Je kunt een start maken met je ecologische tuin of balkon en in de keuken aan de slag met keukenkruiden.

Je leert het volgende:

● de drie doshas (Vata, Pitta en Kapha)
● de vijf subdoshas van elke dosha
● de 20 gunas
● dhatu, de zeven lichaamsweefsels,
● mala, de drie uitscheidingsproducten
● ayurveda en keukenkruiden
● dinacharya, ayurvedisch ochtendritueel
● agni, spijsverteringsvuur en meer
● sattva, rajas en tamas
● roga, ziekte en hoe deze te voorkomen

Bovendien is er een halve dag introductie over Ayurveda, ecologische landbouw en biodiversiteit.

Lesdagen zijn: Amersfoort 13+20 september, 4+11 oktober en 22 november

 

Aantal lesuren: 30

Lesdagen zijn van 10.00 tot 17.00 uur
lunch 1 uur en 2 x 15 min. theepauze

Lees alle informatie op de site van Ayurdaay Nilayam

 

Docenten: Brigitte Pappot, Corry Kester en Miriam Alberts

 

Wil je meer informatie neem dan contact op via: info@ayurdaay.com

Klik hier als je liever eerst een factuur wilt ontvangen in plaats van te betalen via de webshop


Klik hier voor de algemene voorwaarden.


Let op: onderstaande kosten zijn niet inbegrepen:

  • reiskosten: reiskosten en eigen uitgaven
  • verblijfskosten en maaltijden tijdens lesdagen in Nederland

Voedingsmodule 


Beschik jij al over de basiskennis van Ayurveda en wil je graag in Amersfoort aansluiten bij de module voeding?
Meld je dan nu aan via info@ayurdaay.com

Je leert over de zes smaken die in Ayurveda worden erkend en hoe ze van invloed zijn op ons lichaam en geest. We verkennen de energie van voeding en hoe de vijf elementen aanwezig zijn in wat we eten.

 

Daarnaast ontdekken we het verschil tussen Sattvische, Rajastische en Tamastische voeding, en hoe je specifiek kunt koken voor de dosha’s en de lichaamsweefsels. Je leert ook hoe je detox-menu’s kunt samenstellen en gebruik kunt maken van seizoensgroenten van de lokale boerderij.

 

We delen inzichten uit klassieke Ayurvedische teksten over voeding en hoe je effectieve voedingsadviezen kunt geven. Bovendien leer je voedingsprogramma’s te schrijven die zijn afgestemd op individuele behoeften.

 

Lesdagen zijn: 6 en 27 september, 18 en 25 oktober en 29 november. De lestijden zijn van 9.30 uur tot 17.00 uur ende lesdagen zijn gevuld met lekker veel praktijk en een stevige portie theorie.

Kosten voor 5 lesdagen inclusief lunch zijn €630