Pompoen Pannenkoekjes
Op Curacao heb ik deze heerlijke Arepa di Pampun ontdekt op de Marshe midden in het centrum van Willemstad. Gelukkig kon ik snel een recept vinden. Dit recept is voor 4 personen en ik heb het overgenomen uit het boek: De complete Antiliaanse Keuken geschreven door Jurino Ignacio. Een boek vol heerlijke Antilliaanse recepten.Ingrediënten:2 eieren500 gram pompoen1 theelepel kaneelpoeder100 ml melk200 gram bloem1 eetlepel bakpoeder3 eetlepels suiker1 eetlepel plantaardige oliesnufje zoutBereiding:Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd hem in kleine blokjes. Kook de pompoen in water met het zout. Als de pompoen stukjes gaar zijn prak je ze met een vork fijn totdat er een gladde massa ontstaat.Voeg alle andere ingrediënten aan de pompoen toe en roer goed door totdat er een dik beslag ontstaat. Als het beslag te dik is, kan je nog een beetje melk toevoegen.Verwarm een koekenpan en doe er wat olie in. Bak 3 pannenkoekjes per keer. Maak de pannenkoekjes zo groot als een Amerikaans Pannenkoekje.Eetsmakelijk!