Deze gemberchutney is perfect voor koude dagen! Het is verwarmend, bevordert de spijsvertering en past goed bij mungbonenpannenkoekjes, gestoomde groenten of als smaakvolle dip.
🌿 Ingrediënten (voor een klein potje)
- 2 el ghee
 - 1 tl mosterdzaad
 - 1 tl komijnzaad
 - 1 el verse gember, fijn geraspt
 - ½ tl kurkuma
 - ½ tl korianderpoeder
 - ½ tl kaneel (optioneel, voor extra warmte)
 - 1 el tamarindepasta (of sap van ½ citroen)
 - 1 el dadelsiroop
 - 50 ml water
 - Himalayazout naar smaak
 
🥄 Bereidingswijze
- Verhit de ghee in een kleine pan op middelhoog vuur.
 - Voeg het mosterdzaad en komijnzaad toe en laat ze knappen.
 - Roer de geraspte gember, kurkuma, koriander en kaneel erdoor en bak 1 minuut zachtjes.
 - Voeg de tamarindepasta, dadelsiroop en water toe. Laat 5-7 minuten zachtjes inkoken tot het mengsel dikker wordt.
 - Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Serveer warm of lauwwarm.
 
Deze chutney is heerlijk bij mungbonenpannenkoekjes, rijstgerechten of als kruidige spread. Geniet ervan! 🌶✨
                                
                
Reactie plaatsen
Reacties