Havermoutpap

Gepubliceerd op 28 augustus 2020 om 10:49

Het volgende recept is heel gemakkelijk en snel te bereiden wanneer een voorraadje aanlegt en je de volgende ingrediënten in een glazen pot mengt.

  • Havermout (een avond van te voren al weken in wat water)

Mengsel:

  • Een paar handjesvol rozijnen
  • Een aantal dadels in stukjes
  • Een aantal vijgen in stukjes
  • Ander gedroogd fruit dat je lekker vindt
  • Pompoenpitten
  • Amandelen/walnoten in stukjes
  • Eventueel wat geroosterde sesamzaadjes en geraspte kokos
  • Een theelepel kaneel en/of kardemom
  • Kapha kan wat droge gember toevoegen

Bereiding: neem per persoon een aantal eetlepels (naar behoefte) van het mengsel en voeg water toe. Breng het geheel aan de kook, terwijl je de pap in de gaten houdt, (want de havermout zwelt en zet uit). Wanneer de havermout bijna gaar is, voeg wat amandelmelk of rijstemelk toe en breng weer aan de kook. Voeg eventueel een zoetmaker toe: ahornsiroop voor Vata, voor Pitta rijstsiroop en voor Kapha honing. Vata kan eventueel een theelepel ghee toevoegen.

Dit is een basisrecept:  je kunt natuurlijk zelf variaties verzinnen.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.