Deze stoof is zacht voor de spijsvertering en geeft langdurige energie. De verwarmende kruiden stimuleren Agni (spijsverteringsvuur) en brengen lichtheid na de rijke feestdagen
Ingrediënten (voor 2–3 personen)
-
2 middelgrote zoete aardappels, in blokjes
-
1 rode ui, fijngesneden
-
1 teentje knoflook, geperst
-
1 stukje verse gember (1–2 cm), fijngeraspt
-
1 kleine wortel, in halve plakjes
-
1 rode paprika, in stukjes
-
½ courgette, in blokjes
-
150 ml kokosmelk
-
150 ml water of groentebouillon
-
1 el kokosolie of ghee
Kruidenmix:
-
½ tl komijnzaad
-
½ tl mosterdzaad
-
½ tl kurkuma
-
½ tl korianderpoeder
-
¼ tl kaneel
-
snufje cayenne (optioneel, voor extra warmte)
-
zout naar smaak
-
verse koriander of peterselie om te serveren
Bereidingswijze
-
Verhit de kokosolie of ghee in een ruime pan.
-
Voeg het komijnzaad en mosterdzaad toe en laat ze kort knisperen.
-
Voeg de ui, knoflook en gember toe en fruit tot ze geuren.
-
Voeg de zoete aardappel, wortel en paprika toe en bak een paar minuten mee.
-
Strooi de kurkuma, korianderpoeder, kaneel en cayenne erover. Roer goed door.
-
Giet de kokosmelk en bouillon erbij en laat de stoof 20–25 minuten zachtjes pruttelen, tot de groenten gaar zijn.
-
Breng op smaak met zout en garneer met verse koriander of peterselie.
Serveertip
Heerlijk met basmatirijst of een warm chapati-brood.
Voor extra pit: voeg wat limoensap toe vlak voor het serveren.
Reactie plaatsen
Reacties