Voedzame zoete aardappelstoof

Gepubliceerd op 9 november 2025 om 15:42

Deze stoof is zacht voor de spijsvertering en geeft langdurige energie. De verwarmende kruiden stimuleren Agni (spijsverteringsvuur) en brengen lichtheid na de rijke feestdagen

Ingrediënten (voor 2–3 personen)

  • 2 middelgrote zoete aardappels, in blokjes

  • 1 rode ui, fijngesneden

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • 1 stukje verse gember (1–2 cm), fijngeraspt

  • 1 kleine wortel, in halve plakjes

  • 1 rode paprika, in stukjes

  • ½ courgette, in blokjes

  • 150 ml kokosmelk

  • 150 ml water of groentebouillon

  • 1 el kokosolie of ghee

 

Kruidenmix:

  • ½ tl komijnzaad

  • ½ tl mosterdzaad

  • ½ tl kurkuma

  • ½ tl korianderpoeder

  • ¼ tl kaneel

  • snufje cayenne (optioneel, voor extra warmte)

  • zout naar smaak

  • verse koriander of peterselie om te serveren

Bereidingswijze

  1. Verhit de kokosolie of ghee in een ruime pan.

  2. Voeg het komijnzaad en mosterdzaad toe en laat ze kort knisperen.

  3. Voeg de ui, knoflook en gember toe en fruit tot ze geuren.

  4. Voeg de zoete aardappel, wortel en paprika toe en bak een paar minuten mee.

  5. Strooi de kurkuma, korianderpoeder, kaneel en cayenne erover. Roer goed door.

  6. Giet de kokosmelk en bouillon erbij en laat de stoof 20–25 minuten zachtjes pruttelen, tot de groenten gaar zijn.

  7. Breng op smaak met zout en garneer met verse koriander of peterselie.

Serveertip

Heerlijk met basmatirijst of een warm chapati-brood.
Voor extra pit: voeg wat limoensap toe vlak voor het serveren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.